Opakovaně použitelný šálek kávy

Osvěžující a aromatický nápoj v rukou obyvatel megacit a malých měst se stal nedílným rituálem. A jak se dostat kolem útulné kavárny, aniž byste si vzali mír s sebou. A zdá se, že je to milá náklonnost, ale stejně jako všechno má svou vlastní stranu mince. Nejde o pití, ale o jednorázové šálky, ve kterých je umístěn.

opakovaně použitelné kávové sklo

Péče o životní prostředí je stále více diskutovaným tématem.

Když pijete své oblíbené cappuccino, všimnete si, že během vyprazdňování skla byla nejbližší volební urna naplněna až po okraj šálky na jedno použití z nejbližší kavárny a myšlenka blikala na počtu stromů pro výrobu papírových pokrmů. A pokud hloubíte hlouběji?

hrnek na kávu s víkem

Většina odnímatelných šálků, i když vypadají neškodně, je ve skutečnosti také pokryta tenkou vrstvou plastu, díky čemuž nápoj neuniká.

Dávejte pozor! Koneckonců, papírový šálek na kávu není jen kus lepenky, je to také kus plastu, s nímž jsou vnitřní stěny zpracovávány, a proto se nerozkládá rychleji než plast. Kromě toho je velmi obtížné recyklovat znovu kvůli kombinaci materiálů. A navenek se takové roztomilé papírové kelímky stávají skutečnou hrozbou pro planetu.

sklenice na kávu s víkem

Dalším malým krokem k ekologičtějšímu životnímu stylu a informované spotřebě bude nákup znovu použitelného kávového hrnečku.

A svět je připraven vydržet hromadu papíru a plastových odpadků. Před několika lety bylo nenahraditelným doplňkem pro mnoho milovníků kávy znovu použitelné kávové sklo s víkem. A tato volba není jen ve prospěch spotřebitele, ale kavárny jsou z tohoto trendu šťastné, protože nesčetné množství jednorázového nádobí je stálým bolestem hlavy a náklady pro majitele.

sklenice na kávu

Je vhodné nosit takovou sklenici v sáčku, nepropustí ji a počet jednorázových šálků házených týdně se výrazně sníží.

Dodatečné informace - mnoho zařízení s potěšením poskytne slevu, pokud kupující, nákup kávy nebo čaje, požádá o nalití do své sklenice.

opakovaně použitelné kávové sklenice

Aby nedošlo k opuštění závodu v předstihu, je vaším úkolem vybrat ten správný opakovaně použitelný pohár, který bude téměř stejně vhodný jako jednorázový pohár.

Jak se jmenuje plnitelné kávové sklo?

Sklenici kávy s víkem, kterou lze opakovaně použít? Nejčastěji se nazývají tumblr, ekologické brýle nebo ekologické hrnky. Někdy termočlánky, protože většina uživatelů volí možnost zachování tepla jednoho z převládajících.

přepínače pro kávu

Sklenice na jedno použití mohou být vyrobeny ze skla, bambusových vláken, rýžových slupek a recyklovaného plastu.

Výhody opakovaně použitelných šálků kávy

Ekologie Toto je první důležitý bod, proč opakovaně použitelné nádobí dává šanci jednorázovým kusům plastu. Chuť, vůně a kvalita nápoje samozřejmě mají značný přínos například ve skleněných výrobcích. A rozmanitost designu ekologických brýlí z nich dělá skvělý doplněk k obrazu a velmi cool rozhoduje o otázce „Co představit na dovolenou?“

thermomug tumblr starbucks

Jsou stylové, trvanlivé a udržují kávu horkou déle.

Na co jsou opakovaně použitelné skleničky na kávu?

Eko kruhy lze v závislosti na účelu jejich použití rozdělit do dvou skupin. První skupina zahrnuje turistické možnosti, které navrhují odolnější materiály, nejčastěji jsou těžší, déle udržují teplo, mají spolehlivější kryt.

design hrnek na kávu

Zpravidla jsou vyrobeny z nerezové oceli a samozřejmě zahrnují funkce, jako je ochrana proti rozlití.

Čím více denních možností půjdete do druhé, lehké, pohodlně se držíte v ruce, někdy se deformuje při nošení, častěji je to sklenice s trubicí a víkem.

hrnek na kávu se slámou

Opakovaně použitelné kávové sklenice vypadají jako běžné odnímatelné kávové sklenice.

Běžné velikosti pohárů

Množství vašich opakovaně použitelných kávových hrnků poskytuje také množství oblíbeného nápoje, které uživatel upřednostňuje:

  • malé hrnky, 4 unce, a to je 118 ml, a milovníci silné černé kávy jako to;
  • střední kruhy obsahují objemy 8 uncí, 240 ml a 12 uncí, 341 ml;
  • velký hrnek pojme 16 uncí - 454 ml - 500 ml a potěší ty, kteří milují kávu ve velkých objemech.
sklenice na kávu fotografie

Sklo je nejlepší volbou pro znalce vkusu nápoje!

Základní materiály pro kávové sklenice

Materiály pro opakovaně použitelné ekologické hrnky se používají různými způsoby.

  • Plast
plastové kávové sklenice

Ačkoli je plast lehký a odolný, může ovlivnit chuť vaší kávy.

Plast Kde bez něj. Na rozdíl od jednorázového nádobí je však rozdíl v tom, že poté, co se hrnek stane nepoužitelným, bude plast recyklován a uzdraví se novým životem. Světlé a jasné ekologické sklo je skvělým společníkem v každodenním životě. Nejčastěji bude tato varianta skla nejnáročnější, ale neměli byste svému nápoji důvěřovat nejlevnější variantě z plastu, přesto by měla být navržena pro horké. V Evropě jsou z odolných plastů v kavárnách běžné opětovně použitelné sklenice a návštěvníci si jej pronajímají, sklenici, k pronájmu.

  • Sklo
skleněné šálky na kávu

Sklo se snadno umývá, ale zároveň je skleněný hrnek těžší a může se rozbít, pokud by náhodou vyklouzl z vašich rukou.

Sklo. Nejlepší zachovává chuť nápoje. Nejvhodnější materiál pro údržbu - můžete zahřát v mikrovlnné troubě, prát v myčce na nádobí. Moderní skleněné hrnečky na vnější straně mají silikonový povlak, což je velmi výhodné pro jeho použití. Sklo se nebojí účinků různých čisticích prostředků, takže pro majitele je nejjednodušší udržet takovou věc v naprosté čistotě. Hmotnost a cena takového hrnečku jsou však při výběru nevýhodné. Koneckonců, pokud chcete, aby vás příslušenství potěšilo po dlouhou dobu, budete muset vidličku pro odolné moderní sklo.

  • Bambusové vlákno
bambusové sklenice na kávu

Brýle vyrobené z bambusových vláken jsou šetrné k životnímu prostředí a biologicky rozložitelné.

Bambusové vlákno. Materiál navenek připomíná silnou lepenku. Velmi pohodlnou každodenní volbou je šálek lehký, světlý design, pohodlný, po operaci je vyhozen a rozložen. Takový hrnek lze srovnávat s opakovaně použitelným šálkem, pouze s vysoce kvalitním silikonovým víčkem s víčkem. Materiál dokonale přežívá při mytí v myčce na nádobí, ale mikrovlnná trouba je kontraindikována. Teplota kávy netrvá dlouho.

  • Ocel
ocelové sklenice na kávu

Tělo i vnitřek jsou vyrobeny z oceli. Kryt může být také z oceli nebo z plastu.

Ocel. Ideální cestovní hrnek. Silná a spolehlivá část víka udržuje teplotu nápoje po dlouhou dobu. Z mínusů - často velmi konzervativní design.

  • Silikon
silikonové kávové sklenice

Z takového hrnku je vhodné pít kávu doma, na ulici nebo v práci.

Silikon Nekompromisní pohodlí. Lehký, pěkně se drží v ruce, můžete se zahřát v mikrovlnné troubě, složit se v prázdném stavu a na konci služby skončí v recyklaci.

  • Sklenici rýžové slupky
Sklenice na kávu s rýžovými slupkami

Návrháři věnují zvláštní pozornost vnějšímu potahu plavidla.

Sklenici rýžové slupky. Biologicky rozložitelný. Analog hrnek z bambusových vláken. Jeden rozdíl - nebojí se mikrovlnné trouby. Silikonové víčko je po likvidaci recyklovatelné.

Populární modely kávových brýlí

Modely kávových brýlí, které jsou dnes na vrcholu:

Keepcup

Keepcup. Klasika mezi ekologické hrnky. Těžké moderní sklo. Vysoce kvalitní silikonový nebo korkový držák a uzavřené víko se zátkou. Výrobce vyrábí dva objemy hrnků střední a velké.

Kávové brýle

Již téměř legendární a velmi krásné hrnky Keep Cup se prodávají ve dvou velikostech: malý s objemem 227 mililitrů a velký - 454 mililitrů.

Joco

Joco. Také skleněný a silikonový držák s krytem. Výrobce vyrábí všechny objemy. Uživatelé si uvědomují, že nestandardní tvar hrnku přispívá k lepšímu míchání cukru v nápoji. Také barevná paleta hrnků nemůže, ale prosím. Návrháři značek používají ve svých produktech všechny světlé a trendy barvy od šarlatové červené až po pastelové odstíny.

Sklenice na kávu Joco

Lze ji umýt v myčce a zahřát v mikrovlnné troubě a velký výběr barev určitě najde své fanoušky.

Ecoffee cup

Ecoffee cup. Jedná se o opakovaně použitelný kávový hrnek vyrobený z bambusového vlákna. Ekologická šetrnost je její nejvyšší kvalita, protože hrnek je následně biologicky rozložitelný. Připomíná kartonový kelímek, ale v ruce příjemnější. Pohodlné silikonové víko má víčko, které vás chrání před rozlitím nápoje. Plusy zahrnují příjemnou cenu produktu.

sklenice na kávu Ecoffee cup

Ecoffee Cup je vyroben z bambusových vláken, bez bisfenolu a ftalátů škodlivých plastů.

Huskup

Huskup. A to je opět hrnek megaekologického materiálu, konkrétně z recyklované loupané rýže. Majitel ocení design hrnku, dobře, snadné použití - můžete jej použít v mikrovlnné troubě a prát v myčce na nádobí.

kávové brýle Huskup

Navenek velmi podobný běžnému jednorázovému šálku.

Stojo

Stojo. To je sen nadšeného milovníka kávy. Případ, kdy nemusíte přijít na to, kam dát sklenici kávy. Hrnek je vyroben z ekologického silikonu, a když je prázdný, složí se na velikost malého disku, který se snadno vejde do každé tašky. Výrobce vyrábí hrnky standardního objemu. Existuje však 500 ml. takové brýle jsou dodávány se slámou.

sklenice na kávu Stojo

Stojo lze složit tak, že se promění v malou podložku, což znamená, že jej lze vyjmout i v nejmenším sáčku!

Bodum

Bodum. Hrnek je vyroben z oceli. Stručně řečeno, jedná se o malé termosky, které dokonale udržují chlad nebo teplo. Design je klidný, ale pohodlí a bezpečnost nápoje jsou zaručeny.

Bodum termo hrnek

Takový termomag je pro turisty prostě nenahraditelný.

Zoku

Zoku. Materiál - nerezová ocel velmi vysoké kvality. Nevystavuje se korozi, nevyžaduje zvláštní úsilí a podmínky v péči. Obal produktu je velmi promyšlený, je vhodné pít, nápoj neteče, je snadné získat obal sám. Konstrukce je kanonická a maximální objem.

Zoku termo hrnek

Spolehlivé víko jistě zabrání rozlití nápoje a materiál, ze kterého je hrnek vyroben, vás nenechá spálit.

Takže v kavárnách nejsou jednorázové papírové kelímky se slámou a víkem vůbec šetrné k životnímu prostředí, je obtížné je zpracovat a jsou vyhozeny v nesčetném množství. Jednotlivé opakovaně použitelné ekologické hrnky jsou šetrné k životnímu prostředí, levnější, bezpečné pro zdraví a velmi stylové.

opakovaně použitelné hrnky na kávu

Znovu použitelné hrnky na kávu mají obvykle různé velikosti, aby vyhovovaly vkusu všech milovníků kávy.

Výběr hrnků je neuvěřitelně obrovský a po analýze vašeho životního stylu, potřeb a preferencí můžete vždy najít ten pravý pro svůj oblíbený nápoj.

design šálek kávy

K jakémukoli nákupu by mělo být přistupováno smysluplně, dokonce tak jednoduše jako hrnek na termosku pro horké nápoje.

10 možností designu pro opakovaně použitelné kávové šálky:

Video: Kolik práce se skrývá za šálkem kávy - Ostatn 2024