Projekt domu ve stylu chaty

Domy ve stylu chaty postavili normanští rolníci, kteří žili ve 14. až 15. století. Při vytváření projektu se bere v úvahu počet podlaží budovy. Může mít 1, 2 a 3 podlaží. Domy ve stylu chaty se často skládají nejen ze dřeva, ale také z kamene. Dolní podlaží jsou z kamene. Při vytváření projektu pro jednopatrový dům chaty ze dřeva je třeba poznamenat, že budova bude instalována na vysokých základech.

Jemnosti stylu

Chatové domy mají několik charakteristických znaků, podle kterých je lze rozpoznat. Z paprsku vede 2 podlaží. Hlavní charakteristické rysy takových struktur:

  • Je nezbytné, aby spodní blok byl vyroben z kamene. Materiál může být přírodní i umělý. Možná použití pěnových tvárnic a cihel. Nemůže existovat plně dřevěný dům ve stylu chaty.
  • Střecha takových budov nemá velký sklon. Vždy má velký výtah, který zakrývá balkon. Střecha je sedlová. Otevřený balkon pro chaty je také nutností. Musí být velký. Takové budovy jsou často postaveny s garáží.
  • Části domu ze dřeva by neměly být v kontaktu se zemí. Pro ruské podmínky je použití cihel v zařízení ve spodním patře optimálnější. Je lepší nepoužívat pěnové bloky - materiál se neliší v životnosti.

Na základě těchto funkcí můžete na svém webu postavit chalupu.

Cihlové přízemí

Přízemí chaty je obvykle postaveno z kamene, ale můžete jej nahradit cihlou. Výhody těchto budov:

  • Spodní patro zvyšuje požární bezpečnost. Zde můžete vybavit krbu otevřeným ohněm a nebát se možných požárů. Pokud chcete do svého domu nainstalovat krb, je ideální volbou stavba chaty.
  • Trvanlivost budovy. Pokud je dům postaven výhradně ze dřeva, budou nižší koruny náchylnější k hnilobě a malým škůdcům. Pokud se však nachází spodní kamenná podlaha, lze těmto negativním důsledkům zabránit.
  • Při stavbě chalupy nemůže být nadace zvýšena. Dřevo bude stejně chráněno před vlhkostí.

Když vezmete v úvahu náklady na materiál, můžete pochopit, že výstavba takového domu bude méně nákladná. Pokud by byla budova postavena pouze z cihel, byla by částka na výstavbu mnohem větší. Chata má také velkou terasu.

Stavba střechy takového domu bude stát hodně. Pro tyto budovy se obvykle používají dlaždice.

Uspořádání nadace

Zvláštností stylu chaty je potřeba důkladné izolace podlahy dolního patra. Základem může být deska nebo pás. Druhá možnost je vhodnější pro klima Ruska.

V chatové budově nejsou žádné žlaby. Je to kvůli velkým odtokům střechy. Voda jednoduše vytéká na zem, aniž by padla na zdi. Pásový základ pro výstavbu chalupy je určitě pohřben. Jeho spodní okraj je obvykle umístěn 1,5 m pod zemí.

Oteplování

Tyto budovy jsou izolovány speciální technologií. Má název „větraná fasáda“. Vlastnosti izolace zdiva:

  • Celé zdivo musí být z vnějšku pokryto tepelnou izolací.
  • Izolační materiál se sešívá se stěnou.
  • Venku je na izolační desky namontována difúzní membrána (nad izolací musí zůstat mezera).
  • Ozdobná ozdoba nahoře.

Někdy se místo obkladů používá obkladová cihla. Kamenná část konstrukce musí být odvětrána. Jinak se mohou objevit různé houby a plísně.

Při vytváření projektu zateplení domu musí chata vzít v úvahu materiály, z nichž byla postavena:

  • Drátová technologie. Hlavní věc v takových domech je, že izolace by měla být zcela izolována od páry.
  • Unstressed beam. Svým uspořádáním se metoda ventilační fasády dokonale hodí.
  • Kulaté kulatiny. Měly by být utěsněny. Energetická účinnost takových domů není dostatečně vysoká, ale vypadá docela krásně.
  • Lepený paprsek. Je to nejdražší možnost. Druhé patro je v tomto případě také izolováno metodou větrané fasády.

Takové vlastnosti izolace je třeba brát v úvahu při výstavbě chaty.

Interiér

Charakteristickým rysem interiéru domu je přirozený vzhled. Například dřevěné trámy nejsou pokryty dekorativními materiály. To dává interiéru přirozený nádech. Díky tomuto řešení se vytváří zvláštní teplo a útulnost.

Poradenství! Aby byly dřevěné prvky atraktivnější, mohou být natřeny skvrnou.

Pokud vytvoříte interiér druhého patra klasickým stylem, uprostřed místnosti by měl být umístěn dekorativní koberec připomínající kůži zvířete. Krb s kamenem. Obecný popis interiéru takové struktury lze redukovat na dvě slova - „lovecká chata“.

Důležité! Dům by neměl mít světlé barvy. To zničí vzhled celého interiéru.

Nábytek lze potahovat nenatřeným textilem. Ideálně, pokud je pro tento úkol nalezen hrubý hadřík. Pro různé barvy použijte interiér nahnědlé a vínové barvy.

Jak vidíte, domy ve stylu chaty vyrobené ze dřeva se liší v určité barvě. Vypadají docela neobvykle. Také takové struktury jsou vysoce odolné, protože první patro je vyrobeno z kamene. Lepené nosníky jsou ideální pro stavbu druhého patra. Materiál se vyznačuje nízkou tepelnou vodivostí a ušlechtilým vzhledem.

Video: Projekt sielskiego wnętrza domku pod Warszawą #projekt wnętrz - Testovn letnch dom lzeskch dom 2024