Home » len ruce » rzn

Podlahové stojany na květiny

Když jsou květiny na parapetu přeplněné, musíte hledat jiné možnosti. Nejvhodnější možností je stojan na květiny. Existuje libovolný počet květináče, pro velké i malé rostliny, pro ampelu a lezení.

Druhy stojanů

Květinové stojany mohou být stacionární a mobilní. V mobilu na základnu nebo na stojany připevněné nábytková kola. Nízké mobilní stojany jsou vhodné pro velké květiny. Rostlina se snáze udržuje a snáze se čistí. Existují velmi nízké rostliny - u rostlin nad metrem jsou dvoupodlažní - pro rostliny, které ještě nevyrostly na metr. V každém případě, pro velké rostliny, je tento typ tácky vhodný. Tento typ se také někdy nazývá podstavcem pro květiny.

Nízký podlahový květinový stojan na kolečkách - pro vysoké nebo masivní rostliny

Nízký podlahový stojan na kolečkách - pro vysoké nebo masivní rostliny

K dispozici jsou také vysoké mobilní police nebo police na květiny. Počet kol je nejméně čtyři, ale pět je lepší. Ne proto, že hmotnost může být velká, ale protože když se pohybuje vysoká struktura na pěti kolech, je menší šance na její převrácení. V každém modelu, bez ohledu na výšku, jsou kola pohodlnější než otočné.

Mobilní regály jsou pohodlné - není třeba nosit jeden hrnec najednou. Všichni jezdí spolu

Mobilní regály jsou pohodlné - není třeba nosit jeden hrnec najednou. Všichni jezdí spolu

Podle umístění

Existují také obyčejné květinové stojany, které stojí proti zdi nebo uprostřed místnosti. Lze je také nazvat rovnou nebo stěnou. Mohou být ploché a široké - spíš jako cokoli, nebo představují sbírku stojanů na květinové vázy umístěné v různých výškách. Mluvili o jednostupňových regálech a mohou mít také police na květiny na dvou, třech nebo více úrovních.

Rohový stojan na květiny pro efektivní využití prostoru

Rohový podstavec umožňuje racionální využití prostoru

Existují rohové modely. Nemusí stát v rohu místnosti. Můžete ji umístit do skříňky, která je umístěna ve vzdálenosti 50-60 cm od dveří. Místo je obtížné použít jiným způsobem a květinový stojan se stává dobrým.

Víceúrovňový květinový stojan s důrazem na podlahu a strop

Víceúrovňový květinový stojan s důrazem na podlahu a strop

Existují vzpěry květin. Existují dvě možnosti - do celé výšky místnosti nebo do okna. Způsob montáže je stejný - na rozpěrných tyčích. Pouze pro možnosti okna je lišta obvykle jedna, ale pro ty, které jdou celou výškou místnosti, tvoří základ několika regálů. Tyto stojany jsou upevněny svorkami na police nebo na stojany na květiny. Je vhodné, pokud lze police na květináče podle vašeho uvážení posunout do požadované výšky. Ale v tomto případě musíte vypadat tak, aby západka byla spolehlivá - pokud pot s květinou spadne z výšky dvou metrů, nebude to vypadat dost. Druhým bodem je pohodlí upevnění. Obvykle se jedná o svorky nebo šrouby. Klipy se pohybují police rychleji, ale jsou méně spolehlivé. Musíte si pohrávat se šrouby déle a potřebujete šroubovák. Ale můžete je utáhnout podle potřeby.

Z jakého materiálu jsou vyrobeny?

Lidská fantazie je úžasná. Neobvyklé věci jsou vyrobeny ze zcela banálních věcí. Nebo naopak používají materiály, které se pro tento typ produktu zdají být nepřijatelné. A zajímavé je, že jsou dokonce lepší než ty obvyklé.

Základem stojanu na květiny může být kmen stromu a vodní dýmky

Základem stojanu na květiny může být kmen stromu a vodní dýmky

Metal

Podlahová police na květiny může být vyrobena z kovu - kovaná nebo svařovaná. Kování není nejjednodušší řemeslo, takže kované stojany lze koupit buď hotové, nebo objednat v dílně, aby odpovídaly vaší velikosti nebo náčrtu. To je samozřejmě dobré, ale ne levné. S kovem se pracuje jako na kování za studena. S pomocí ohýbačky trubek a některých dalších zařízení můžete dělat zajímavé věci. Toto je možnost pro vlastní výrobu. Fragmenty však bude nutné kombinovat pomocí nějaké metody. K tomu se nejčastěji používá svařování. Pokud můžete - vynikající. Mnoho možností. Lze vyrobit z baru - kulaté nebo ploché. S tuctem možností na fotografii níže.

Ve většině produktů je obtížné určit styl.

Ve většině produktů je obtížné určit styl.

Možnosti najdete v profilovém potrubí. Ti, kdo umí vařit kov, mohou svařovat základnu z profilového potrubí a podepírat květináče z baru. Existují velmi zajímavé modely kovových květinových stojanů v moderním stylu.

Kovový stojan na podlahy - ne nutně kroutí

Kovový stojan na podlahy - ne nutně kroutí

Stejně jako na fotografii je možné použít trubky z nerezové oceli. Takový podstavec na květiny zapadá do moderního stylu. Ve spreji jsou barvy, které mohou mít zajímavý efekt. Pokud barvu „stárnete“, můžete ji umístit do podkrovního pokoje. Pokud nanášíte barvu s kovovým efektem, můžete zapadnout do high-tech a dalších techno-směrů.

Originální kovové stojany na květiny

Originální kovové stojany na květiny

Řekněte, co se vám líbí, při práci s kovem potřebujete svařování. Svařovací stroje v soukromém sektoru nejsou dnes tak vzácné. Ale ne každý to má. V zásadě je možné se u některých materiálů obejít bez svařování.

Ze zbytků měděných trubek můžete také vyrobit květinový stojan

Ze zbytků měděných trubek můžete také postavit

Pokud jsou zbytky měděných trubek, můžete si z nich postavit květiny. Měď může být ohnuta a tam, kde to nefunguje, je vyžadováno pájení. Protože však u tohoto provedení není nutná těsnost, lze použít lepidlo. Pokud víte, jak snížit příze, můžete sestavit ze starých vodovodních potrubí pomocí armatur.

Dřevo

Stejně běžnou možností je dřevěný stojan na květiny, na jednom stojanu je často jeden nebo více stojanů. Police jsou namontovány na stojanech, na nichž jsou umístěny květináče. Na jednom stojanu může být pouze jeden stojan nebo možná několik. Často jsou nasměrovány různými směry.

Jednovrstvé, dvouvrstvé, vícevrstvé tácky ze dřeva

Jednovrstvé, dvouvrstvé, vícevrstvé tácky ze dřeva

Existují „klasické“ možnosti, spíše jako police. Mohou být sestaveny z lakovaných nebo lakovaných dřevěných prken. Výška, počet a velikost úrovní - vše se liší.

Podlahový stojan na květiny v podobě cokoli pod jiným počtem květináče

Podlaha stojí ve formě co jiného pod jiným počtem květináče

Obecně platí, že docela pohodlná věc, pokud je dostatek volného místa. V případě potřeby můžete pro nižší úrovně nastavit podsvícení. Takové police jsou vhodné pro sazenice, pokud se musí pěstovat nikoli v technické místnosti. Vypadají dobře a usnadňují péči o rostliny.

Pokud to chcete udělat sami: několik výkresů s rozměry

Pokud to chcete udělat sami: několik výkresů s rozměry

Ze dřeva si můžete udělat stojan na květiny ve formě žebříku. Navíc žebřík může zabírat málo místa, pokud jsou schody směrovány podél zdi. Varianta vpravo je mimochodem tvořena dvěma rohovými policemi. V této podobě jsou výhodnější - spolehlivější podpora. Možnost vlevo není jen pro květiny, ale také pro dekorativní věci.

Květina stojí v podobě krátkého schodiště pro různé obsazené prostory

Květina stojí v podobě krátkého schodiště pro různé obsazené prostory

Na balkon nebo lodžii je často zapotřebí stojan na podlahu. Pokud je k dispozici volná zeď, lze ji provést v plné šířce. I zde je vhodnější použít dřevo.

Možnosti balkonu nebo lodžie, ale nejen

Možnosti balkonu nebo lodžie, ale nejen

Můžete vytvořit design malých dřevěných beden. Mohou být vzájemně krouceny samořeznými šrouby - ze zdi na zeď, nebo je to možné pomocí proužků. Pak můžete přijít s více kombinacemi.

Regály a police. Pouze dvě komponenty, ale kolik možností. Podlahový stojan na květiny má nekonečné množství variací

Regály a police. Pouze dvě komponenty, ale kolik možností. Podlahový stojan na květiny má nekonečné množství variací

Dřevo je obecně velmi dobrým materiálem pro samostatnou práci. Je to jednoduché, zejména pokud návrh není příliš komplikovaný. Hřebíky nebo samořezné šrouby nejsou problémem ani pro ty, kteří nejsou příliš zkušení.

Možnosti kombinace

Pokud se vztahy se dřevem a kovem nevyvíjely, můžete použít materiály, které se používají při výrobě nábytku. Nábytek kulatá trubka s různými svítidly a laminovanou dřevotřískovou deskou nebo MDF. To jsou možnosti, které jsou populární mezi domácí. Koupit dýmku není problém. Je kulatý, čtvercový, obdélníkový. Každá varianta s jinou tloušťkou stěny, jinou velikostí / průměrem. Tam jsou nikl, jsou barevné. Trubka je řezána běžnou pilou na kov na segmenty požadované délky. Připevňuje se k policím pomocí speciálních přírub. Tam jsou také odpaliště, kříže, police držáky, atd. Sada příslušenství - pro jakýkoli požadavek a jakýkoli design. Ke sběru potřebujete vrtačku a šroubovák nebo šroubovák. Vrták - předvrtané otvory pro montáž upevňovacích prvků, šroubovák nebo šroubovák - pro instalaci samořezných šroubů.

Sestaveno z nábytkové trubky a MDF nebo dřevotřísky

Sestaveno z nábytkové trubky a MDF nebo dřevotřísky

Jako stojany na květináče jsou na trubku namontovány police, které jsou nejčastěji řezány z laminované nábytkové dřevotřísky. I oni mohou být vystřihnuti sami a pak nalepit koncovou okrajovou pásku. Pokud se nechcete hádat, můžete si objednat řezání a lemování v nábytkářské dílně. Je to docela levné. A shromáždění je na vás.

Méně obvyklé jsou koše na instalaci skleněných nádob. Sklo je silné, vrstvené. Z hlediska provozu bude spolehlivější než laminovaná dřevotříska, méně rozmarná než dřevo. Musíte však být schopni pracovat se sklem. Musíte si vyrobit speciální rámy nebo sedadlo. I když, můžete jen nalepit na vrchol. Broušení hran je však snazší objednat ve sklářské dílně.

Podlahový stojan se skleněnými policemi

Podlahový stojan se skleněnými policemi

Sklo může být barevné nebo bílé, matné nebo průhledné. Vzorované je lepší nepoužívat - čištění bude obtížnější. V zásadě to nemusí být sklo, ale transparentní monolitický polykarbonát. Listy mají různé tloušťky.

Neobvyklé tvary

Z nejběžnějších materiálů lze vyrobit neobvyklé věci. Stojan na květiny není výjimkou. Například stojan, na který můžete položit květináče a zavěsit květináče s bohatými rostlinami. Jen? Ano Ale teprve poté, co jsem viděl ten obrázek.

Neobvyklé tvary z běžných materiálů

Neobvyklé tvary z běžných materiálů

Nebo stojany ve tvaru písmene "A". Stabilní design, snadné provedení. Může být vyroben v několika verzích. Police, mimochodem, mohou být všechny stejné délky, vyrobeny na velikost základny (jako na fotografii) nebo mohou mít své vlastní vlastnosti - „vyčnívat“ za rámeček na jinou délku.

Symetrie se nám vždy zdá atraktivní.

Symetrie se nám vždy zdá atraktivní.

Můžete udělat podlahu květinovou dívku symetrickou. Může se skládat ze dvou polovin, zrcadlených. Jako možnost na fotografii vpravo. A vypadá dobře proti zdi. A po stranách průchodu nebo dveří bude ještě zajímavější.

Moderní květinové stojany

Nedávno populární interiéry se stále více snaží o geometricky jednoduché a stručné formy. A máme je rádi kvůli jejich jednoduchosti. Ale ne každý je připraven opustit rostliny. Dobrou zprávou je, že i v lakonických stylech „techno“ směrů můžete zasadit rostliny. Jejich forma by měla být také stručná a přísná. Jako stojan na podlahu. Přesvědčte se sami. Z kovu a dřeva si můžete udělat stojany v jakémkoli stylu. I pro hi-tech styl nebo minimalismus. A nestojí za to mluvit o podkroví nebo rustikálním stylu. Mnoho zajímavých nápadů.

Pro maximální účinek je třeba zvolit správný tvar rostliny

Pro maximální účinek je třeba zvolit správný tvar rostliny

Dokonce i banální kousky dřeva mohou dělat nebanální věci

Dokonce i banální kousky dřeva mohou dělat nebanální věci

Máte silné pařezy? Vydělejte rustikální stojany

Máte silné pařezy? Vydělejte rustikální stojany

Některé nápady lze snadno implementovat, ale všechny vypadají velmi moderně.

Některé nápady lze snadno implementovat, ale všechny vypadají velmi moderně.

Celoskleněný stojan na květiny - neobvyklý

Celoskleněný stojan na květiny - neobvyklý

Video: Vyrob si vlastní stojan na kytky | Vyrábění | DIY - Rzn 2024